HomeReceptai Baklažanas (Solanum melongene)

Baklažanas (Solanum melongene)

Posted in : Receptai on by : Virejas

Lygia, blizgančia raudona odele vaisius, vartojamas kaip daržovė, baltu minkštimu, kurį iš vidus dengia korėtas, purus sluoksnis. Baklažano vaisiuje yra daugybė mažų, minkštų, šviesiai rudų, valgomų sėklų. Baklažanas gali būti kiaušinio formos (iš čia kilęs jo pavadinimas) ir apvalus arba ilgas ir plonas. Kai kurių rūšių baklažanų odelė yra balta.
Sis augalas kilęs iš Pietryčių Azijos, kur keletas baklažano rūšių ir šiandien tarpsta be žmogaus priežiūros. Senovėje baklažanai buvo auginami Indijoje, Kinijoje ir Turkijoje. Iki XV a.Italiją, o XVI a. pasiekė ir Prancūziją. JĮ plačiai vartoja aplink Viduržemio jūrą gyvenančios tautos bei Vidurinių Rytų, ypač Sirijos ir Turkijos gyventojai. Baklažanus galima troškinti, virti, kepti grilyje, ar prikimšti įdaro, {pjaustyti i salotas arba iš jo paruošti pagardus. Baklažanas yra klasikinių patiekalų -prancūziško daržovių troškinio bei graikiškos musakos – pagrindinė sudedamoji dalis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *