HomeReceptai Gvazdikėliai

Gvazdikėliai

Posted in : Receptai on by : Virejas

Gvazdikėliai – tai išdžiovinti neprasiskleidę tropikų šalyse augančio gvazdikų medžio žiedpumpuriai. Žiedpumpurių aromatas intensyviausias būna tuo metu, kai jų spalva keičiasi iš žalios į šviesiai raudoną. Tuo metu juose susikaupia daugiausia eterinių aliejų, tada jie ir renkami. Pagrindinis eterinis aliejus – eugenolis (78-90%), pasižymi deginančiu aštriu gvazdikėlių aromatu. Juos galima sumalti ir naudoti kepiniams ar padažams, ar palikti nemaltus ir įkišti į orkaitėje kepamą kumpį. Naudokite gvazdikėlius nedidelėmis porcijomis. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *