HomeReceptai Inkstų sriubos receptas

Inkstų sriubos receptas

Posted in : Receptai on by : Virejas

1 veršienos inkstas 
1 litras mėsos sultinio 
1 svogūnas 
1 morka 
100 g šviežių pievagrybių 
1/2 ryšuliuko petražolių 
40-50 g sviesto 
20-25 g miltų 
druskos 
ką tik maltų baltųjų pipirų 
1/8 litro grietinėlės 
2-3 valg. š. madeiros 

Inkstą 2-2 1/2 valandos mirkyti vandenyje, kurį reikia kelis kartus pakeisti. Sultinį pakaitinti puode ir jame maždaug 30-40 minučių ant mažos ugnies virti inkstą, kol pasidarys minkštas. Po to išimti ir smulkiai supjaustyti. Kol verda inkstas, nulupti svogūną ir supjaustyti mažais kubeliais, nuskustą morką -šiaudeliais arba kubeliais. Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti griežinėliais, petražoles susmulkinti. Puode įkaitinti sviestą ir patroškinti svogūnus. Įdėti morkas bei pievagrybius ir viską maždaug dar 5 minutes patroškinti. Įberti miltus ir pagruzdinti. Įpilti mėsos sultinio ir 12-15 minučių virti ant mažos ugnies. Pagardinti druska ir pipirais. Įmaišyti grietinėlę ir smulkiais gabaliukais supjaustytą inkstą, sriubą pagardinti Madeira. Jeigu reikia, įpilti dar šiek tiek sultinio. Apibarstyti petražolėmis ir patiekti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *