HomeReceptai Mėlynasis tunas (Thunnus thynnus)

Mėlynasis tunas (Thunnus thynnus)

Posted in : Receptai on by : Virejas

Didelė jūrose besiveisianti žuvis tamsios spalvos, kieta mėsa, kuri iškepta pasidaro raudona ir įgauna laukinicnos skonį. Tunas verdamas, kepamas orkaitėje ar grilyje arba virš krosnelės. Be to, tuno mėsa, supjaustytą labai plonais gabalėliais, galima valgyti žalią (nevirtą). Antikos laikais šią žuvį noriai gaudė finikiečiai, įgudę jūreiviai, kurie tuną išrūkydavo ir sūdydavo. Senovės graikai ir romėnai, apibarstę druska ir apšlakstę aliejumi, tuną kepdavę orkaitėje. Sūdytas tunas viduramžiais buvo visiškai įprastas dalykas. Tuno galima pirkti šviežio ar šaldyto (paprastai stambiais gabalais be kaulų, taip pat filė), kepto ir konservuoto.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *