HomeReceptai Pektinas

Pektinas

Posted in : Receptai on by : Virejas

Kai kuriuose vaisiuose randamas junginys, rūgščių ir cukrų tirpale virstantis drebučiais. Kai vaisiai, turintys pektino, išverdami su cukrumi, jie sustingsta ir virsta džemu ar drebučiais. Daug pektino susikaupia juoduosiuose ir raudonuosiuose serben¬tuose, citrusiniuose vaisiuose, kulinariniam apdorojimui skirtuose obuoliuose, svarainiuose, agrastuose bei slyvose. Braškėse ir kriaušėse pektino vos vos tėra. Nevisiškai sunokusiuose ar beveik sunokusiuose vaisiuose pektino būna daugiau negu pernoku šiuose. Parduotuvėse galite nusipirkti pektino miltelių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *