HomeReceptai Pomidorų sriubos receptas

Pomidorų sriubos receptas

Posted in : Receptai on by : Virejas

1 svogūnas 
1 skiltelė česnako 
35 g sviesto 
30 g miltų 
3-4 valg. š. pomidorų tyrės 
1 litras vištienos arba 
daržovių sultinio 
druskos 
ką tik maltų juodųjų pipirų 
1-2 arbat. š. provansiškų 
prieskoninių žolelių 
keli lašai Tabasko padažo 
1/8 litro grietinėlės 
80 g išlukštentų krevečių 
1/2 ryšuliuko krapų arba 
laiškinių česnakų 

Svogūną ir česnako skiltelę nulupti. Svogūną supjaustyti kubeliais, o česnako skiltelę sutraiškyti. Sviestą pakaitinti puode, įberti miltus ir šiek tiek pakepinti. Pamažu maišant supilti pomidorų tyrę, pusę litro sultinio ir užvirinti. Viską tiesiog puode suplakti plaktuvu arba pertrinti per sietelį, kad išeitų tyrė. Supilti likusį sultinį, pagardinti druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, Tabasku ir 10-12 minučių pavirti ant mažos ugnies. Į sriubą įmaišyti grietinėlės ir įdėti krevetes, tada vėl trumpai pakaitinti. Sriubą apibarstyti smulkintais krapais arba laiškinių česnakų gabaliukais ir patiekti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *