HomeReceptai Sriubos su kariu receptas

Sriubos su kariu receptas

Posted in : Receptai on by : Virejas

1 svogūnas 
1-2 skiltelės česnako 
1 nedidelis poras 1 morka 
1 nedidelis saliero gumbas 
1/2 minkšto obuolio 
1 bananas 
40 g sviesto 
1/2-1 arbat. š. kario 
1 valg. š. trintų džiūvėsių 
1 valg. š. maltų migdolų 
1 litras vištienos sultinio 
druskos, baltųjų pipirų pagal skonį 
žiupsnelis muskatžiedžių (juos galima pakeisti tarkuotu muskato riešutu) 
1-2 valg. š. grietinės 
20 g skrudintų plonai skaldytų migdolų 

Svogūną ir česnako skilteles nulupti. Svogūną supjaustyti kubeliais, o česnaką sutraiškyti. Daržoves nuvalyti ir susmulkinti. Obuolius bei bananą nulupti ir smulkiai supjaustyti. Sviestą įkaitinti puode ir jame apkepinti svogūnus. Įdėti česnaką, daržoves bei vaisius ir 5 minutes troškinti. Viską apibarstyti kariu, trintais džiūvėsiais ir maltais migdolais, patroškinus 1-2 minutes, įpilti pusę litro sultinio. Viską 5 minutes pavirti ant mažos ugnies. Sriubą sumaišyti plaktuvu, kad išeitų tyrė, ir supilti likusį sultinį. Pagardinti druska, pipirais ir muskatžiedžiais.Dar 5 minutes pavirti ant mažos ugnies. Sriubą galima paskaninti grietine ir patiekti papuoštą skrudintais plonai skaldytais migdolais. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *