HomeReceptai Sriubos su prieskoninėmis žolelėmis receptas

Sriubos su prieskoninėmis žolelėmis receptas

Posted in : Receptai on by : Virejas

1 svogūnas 
1 skiltelė česnako 
125 g šviežių arba 
šaldytų špinatų 
25 g builių 
1/2 ryšuliuko petražolių 
2 šakelės mėtų 
1 šakelė mairūnų 
50 g sviesto, 
25 g miltų 
1 litras vištienos sultinio druskos, baltųjų pipirų žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto 
1/8 litro grietinėlės pagal skonį 
1 kiaušinio trynys, 
skrebučių 

Nuluptą svogūną supjaustyti kubeliais, česnako skiltelę susmulkinti. Špinatus nuplauti ir perrinkti. Prieskonines žoleles nuplauti ir smulkiai supjaustyti. Puode įkaitinti sviestą ir jame pakepinti svogūnus. Įdėti česnaką, špinatus bei prieskonines žoleles ir viską dar kelias minutes patroškinti. Apibarstyti miltais ir maišant pakepinti. Įpilti pusę litro sultinio ir viską suplakti plaktuvu, kad išeitų tyrė, tada supilti likusį sultinį. Sriubą pagardinti druska, pipirais, trupučiu muskato riešuto ir 10 minučių pavirti ant mažos ugnies. Po to įpilti grietinėlės. Pagal skonį sriubą galima paskaninti kiaušinio tryniu. Atskirai patiekti skrebučius. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *